Hallonpannacotta paj- recept av Elin

Halloj! Mums vad gott! +Elin Westerlund  har skickat ett till gott recept! :3
Hallonpannacotta paj
10- 12 bitar


Pajdeg
12 st  digestivekex
75 gram  smält smör

Fyllning
3 st  gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker



250 gram  hallon
200 gram  philadelphiaost
färska bär, till garnering

Gör så här:

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.


Tack +Elin Westerlund  för receptet! :)
Ha det så fint!
kram!

Kommentarer

  1. Åh vad gott :O
    men jag som är så lat och kan aldrig vänta på att cheesecake ska kallna så jag bakade en bara en gång, men måste försöka testa igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst ser det där gott ut? :3 Vi skulle vilja smaka det här.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg